Blog

Wat is Jessner Peeling?

Een gezichtsbehandeling met de chemische peeling zorgt ervoor dat uw huid verbeterd. De doorbloeding van uw huid zal toenemen en de vorming van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Dode huidcellen die uw poriën kunnen verstoppen en voor ontstekingen kunnen zorgen, worden door de Jessner peeling verwijderd. De Jessner peeling bevat verschillende zuren als recorcinol, melkzuur en salicylzuur en is een sterke peeling zeker in combinatie met de TCA peeling. TCA staat voor trichloorazijnzuur en verbetert de algehele huidstructuur, vermindert de eerste tekenen van veroudering, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie.

 

Lees meer: Wat is Jessner Peeling?

Beste Melasma-Behandelingen

Melasma wordt ook wel ‘zwangerschapsmaksker’ genoemd, omdat het vaak verschijnt tijdens zwangerschap. Deze lichtbruine tot donkerbruine vlekken ontstaan geleidelijk door blootstelling aan zon in combinatie met hormonen oestrogeen en progesteron, die de aanmaak van melanine stimuleren. Als reactie op deze hormonale, geven de pigmentcellen meer pigment af.

 

Lees meer: Beste Melasma-Behandelingen

Het Effect van Retinol

Dat vitamine A-zuur de verouderde huid kan verjongen, werd bij toeval ontdekt in de jaren 80 toen de dermatoloog Kligman een onderzoek deed naar de werking van deze stof bij acne. Mensen hadden niet alleen minder last van acne, maar hun huid ging er ook een stuk jonger uit zien. Sindsdien is er veel onderzoek naar de werking gedaan. Vitamine A-zuur is eigenlijk het enige ingrediënt waarvan onomstotelijk vast staat dat het huidverjongend kan werken. Voordat iedereen massaal naar de parfumerie rent; producten met de stof zijn alleen te verkrijgen op recept.

 

Lees meer: Het Effect van Retinol

Hoe Chemische Peelings Werk?

Iedereen kent de voordelen van het scrubben de huid. Het verwijdert de dode huidcellen, klaart de poriën, en het maakt je huid er veel frisser en helderder. Veel mensen exfoliëren met scrubs die fysiek de dode huidcellen, maar hoe zit het met chemische peelings verwijderen? Werken ze? Zijn er nadelen of bijwerkingen die u moet zich bewust zijn van? Is dat niet iets dat wordt aangeduid als “chemische” iets te vermijden? Als je in de war over wat precies chemische peelings zijn, zijn hier een aantal feiten, evenals de voor- en nadelen van de chemische peeling.

 

Lees meer: Hoe Chemische Peelings Werk?

Wat Doet Retinol Met Mijn Huid?

Retinoïden is de verzamelnaam voor de verschillende varianten van vitamine A. De twee bekendste vormen zijn tretinoïne (vitamine A-zuur) en retinol. Wat doet retinol met mijn huid? Retinol krijgt al een tijd heel veel aandacht in de wereld van de huidverzorging en is zelfs een van de best onderzochte huidverzorgingsingrediënten. Waarom? Omdat onderzoek duidelijk aantoont dat de huid heel veel baat heeft bij het gebruik ervan.

 

Lees meer: Wat Doet Retinol Met Mijn Huid?