Blog

WAT IS EEN FRUITZUURPEELING?


Een fruitzuurpeeling is een van de meest gevraagde behandelingen in de salon. Een fruitzuurpeeling geeft niet alleen fantastische resultaten maar kan ook nog eens voor heel veel huidproblemen ingezet worden. Wanneer ik aan een cliënt voorstel om een fruitzuurpeeling behandeling toe te passen, reageren mensen meestal van “ojee wat is dat en is dat niet eng?” Of “zie ik er dadelijk niet rood of gevlekt uit? Wees gerust, op beide vragen is het antwoord nee! In deze column probeer ik u uit te leggen wat nu eigenlijk een fruitzuurpeeling is en wat het op je huid doet.


Lees meer: WAT IS EEN FRUITZUURPEELING?

Wat is Jessner Peeling?

Een gezichtsbehandeling met de chemische peeling zorgt ervoor dat uw huid verbeterd. De doorbloeding van uw huid zal toenemen en de vorming van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Dode huidcellen die uw poriën kunnen verstoppen en voor ontstekingen kunnen zorgen, worden door de Jessner peeling verwijderd. De Jessner peeling bevat verschillende zuren als recorcinol, melkzuur en salicylzuur en is een sterke peeling zeker in combinatie met de TCA peeling. TCA staat voor trichloorazijnzuur en verbetert de algehele huidstructuur, vermindert de eerste tekenen van veroudering, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie.

 

Lees meer: Wat is Jessner Peeling?

Hoe Chemische Peelings Werk?

Iedereen kent de voordelen van het scrubben de huid. Het verwijdert de dode huidcellen, klaart de poriën, en het maakt je huid er veel frisser en helderder. Veel mensen exfoliëren met scrubs die fysiek de dode huidcellen, maar hoe zit het met chemische peelings verwijderen? Werken ze? Zijn er nadelen of bijwerkingen die u moet zich bewust zijn van? Is dat niet iets dat wordt aangeduid als “chemische” iets te vermijden? Als je in de war over wat precies chemische peelings zijn, zijn hier een aantal feiten, evenals de voor- en nadelen van de chemische peeling.

 

Lees meer: Hoe Chemische Peelings Werk?

Beste Melasma-Behandelingen

Melasma wordt ook wel ‘zwangerschapsmaksker’ genoemd, omdat het vaak verschijnt tijdens zwangerschap. Deze lichtbruine tot donkerbruine vlekken ontstaan geleidelijk door blootstelling aan zon in combinatie met hormonen oestrogeen en progesteron, die de aanmaak van melanine stimuleren. Als reactie op deze hormonale, geven de pigmentcellen meer pigment af.

 

Lees meer: Beste Melasma-Behandelingen

Het Effect van Retinol

Dat vitamine A-zuur de verouderde huid kan verjongen, werd bij toeval ontdekt in de jaren 80 toen de dermatoloog Kligman een onderzoek deed naar de werking van deze stof bij acne. Mensen hadden niet alleen minder last van acne, maar hun huid ging er ook een stuk jonger uit zien. Sindsdien is er veel onderzoek naar de werking gedaan. Vitamine A-zuur is eigenlijk het enige ingrediënt waarvan onomstotelijk vast staat dat het huidverjongend kan werken. Voordat iedereen massaal naar de parfumerie rent; producten met de stof zijn alleen te verkrijgen op recept.

 

Lees meer: Het Effect van Retinol