Wat Doet Glycolzuur Met De Huid

Alfa-Hydroxy-acids zijn o.a. bekend als appelzuur (appels), citroenzuur (citroen), lactaatzuur (melk), en glycolzuur (uit rietsuiker), de term "fruitzuren" is wat beter bekend. De toepassingsmogelijkheden van fruitzuren bij acné en acnélittekens, pigmentstoornissen en huidveroudering zijn wetenschappelijk bekend. Fruitzuren bezitten een krachtig anti-oxiderend werking wat een verjongend effect heeft op de huid. AHA's activeren het natuurlijke afschilferingsproces van de huid waardoor huidschilfertjes sneller worden afgestoten. Resultaat is een gladder en zachter huidoppervlak, rimpeltjes vervagen, pigmentvlekken worden minder en door de lage zuurgraad een uitstekend hulpmiddel bij acné-behandelingen.

 

 

 

Wat Doet Glycolzuur Met De Huid

 

 

 

Soms biedt een gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te behalen en kan het nodig zijn een stapje verder te gaan door een peeling te gebruiken. Niet alleen worden oneffenheden zoals rimpeltjes, acne of littekens minder zichtbaar, een peeling werkt ook stimulerend voor de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering. Het gelaat, de decolleté en de handen kunnen samen behandeld worden. Deze geconcentreerde huidvernieuwingsbehandelingen zijn perfect om in het najaar en de winter in te zetten.

 

 

 

Een glycolzuurpeeling is een behandeling met zuren die worden gewonnen uit suikerbieten. Het wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken. Glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Grove poriën en huidskleurverschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Kortom een oppepper voor uw huid.

 

 

 

 

De vier voornaamste werkingen van glycolzuur zijn:

 

 

Hydraterende werking: het zuur verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid), zodat de huid is staat is meer vocht vast te houden. waardoor de soepelheid wordt verbeterd.

 

 

Keratolytische werking: dit wil zeggen dat de bovenste huid lagen versneld afschilferen, waardoor celvernieuwing in de basale laag wordt gestimuleerd.

 

Exfolierende werking: dit betekent letterlijk het afstoten van de (bovenste) huidcellen.

 

Anti-oxidante werking: dit wil zeggen dat het zuur een ontstekingsremmende werking heeft.

 

De zuren zorgen ervoor dat de huid steviger, gladder en fijner is en frisser oogt.

 

 

Indicaties

Acne(-littekens)

Vette huid

Rosacea

Oppervlakkige pigmentvlekken

Fijne lijntjes

Grove poriën

Grauwe en vale huid

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur 50% Fruitzuur Peeling

Glycolzuur 50 Fruitzuurpeeling

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat Glycolzuur Peeling

 

 

 

 

 

Wat Doet Glycolzuur Peeling Met De Huid

 

 

 

 

 

Een glycolzuur peeling zorgt voor een egale, gladde en frisse huid. Al direct na de eerste behandeling is het effect zichtbaar en de behandelmethode heeft een langdurig resultaat. Onzuiverheden verdwijnen, kraaienpootjes en rimpels vervagen en de huid absorbeert meer vocht. Hierdoor voelt de huid soepeler aan. De glycolzuur peeling wordt ook als voorbehandeling van een mesolift gebruikt zodat duurzame werkzame stoffen nog dieper in de huid worden gebracht.

 

 

 

Huidvernieuwing Schoonheidsbehandeling

 

 

 

De huidvernieuwing behandeling met Glycolzuur wordt al jaren in de cosmetische industrie toegepast omdat het de kleinste molecule fruitzuur is. Hierdoor dringt het diep in de huid. Een glycolzuur peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen van de opperhuid verdwijnen en het onderliggende bindweefsel wordt geactiveerd. De huid hernieuwd haar huidcellen hierdoor sneller. In de lederhuid wordt de aanmaak van elastische vezels en collageen gestimuleerd. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat zorgt voor elasticiteit en stevigheid van de huid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings