Salicylzuur Peeling

De salicylzuur peeling is speciaal ontwikkelt voor acne en vette huiden. Bij een chemische peeling wordt voor korte tijd een peeling-middel aangebracht op de huid (meestal niet langer dan 5 minuten). Dit middel maakt op een gecontroleerde manier schade aan de huid: het middel lost als het ware de bovenste huidlaag op. Soms reikt de peeling ook tot de diepere huidlagen. Een peeling vermindert de oppervlakkige schade aan de huid en zorgt na herstel- voor een meer egale huid. De salicylzuur peeling zorgt voor een exfoliatie van de huid, dat wil zeggen dat de bovenste huidlaag gaat afschilferen. Door deze afschilfering kan talg in verstopte poriën makkelijker uit de talgklier komen. Hiermee voorkom je ook mee-eters.

 

 

 Salicylzuur Peeling 1

 

 

 

 

In tegenstelling tot glycolzuur, is salicylzuur een middel dat vet (talg) oplost en poriën reinigt. Salicylzuur lost eiwitten op, die verantwoordelijk zijn voor de hechting van huidcellen. Hierdoor laten de buitenste huidcellen los van de huid.

 

 

 

De chemische opbouw van salicylzuur lijkt op die van aspirine, wat salicylzuur ook onstekingsremmend maakt. Daarnaast heeft salicylzuur antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Salicylzuur heeft ook een mild verdovend effect, waardoor het weinig prikt bij het aanbrengen op de huid.

 

 

 

Bij chemische peelings in het gezicht worden producten gebruikt met een maximale concentratie van 30%. Deze peelings vallen onder de ‘’oppervlakkige’’ peelings. 50% salicylzuur wordt soms gebruikt in de dermatologie, bijvoorbeeld bij de behandeling van actinische keratose op de handen. Bij behandeling van het de huid in het gezicht, wordt vaak gekozen voor 3 tot 6 peelingen, met een tussenpoos van 2 tot 4 weken.

 

 

 

 

 

Salicylzuur 30% Chemische Peeling

salicylzuurpeeling

 

 

 

 

 

Wanneer wordt gekozen voor een peeling met salicylzuur? Salicylzuur peelingen kunnen effectief zijn in de behandeling van de volgende huidproblemen:

 

-Acne vulgaris

-Melasma (zwangerschapsmasker)

-Post-inflammatoire hyperpigmentatie (verkleuring na beschadiging van de huid)

-Sproeten

-Ouderdomsvlekken (levervlekken)

-Zonschade

-Geruwde huidtextuur

-Fijne rimpels

 

 

 

 

 

 

Salicylzuur Peeling

 

 

 

 

Salicylzuur peelingen zijn niet geschikt wanneer sprake is van:

 

-Allergie voor salicylaten

-Eczeem in het te behandelen gebied

-Een infectie

-Zwangerschap

-Gebruik van isotretinoïne

-Huid maligniteiten

-Zongebruinde huid

 

 

 

Een mogelijke bijwerking van de toepassing van een peeling, is de ontwikkeling van pigmentvlekken. Mensen met een donkere huidskleur lopen meer risico dan mensen met een lichte huidskleur. Salicylzuur staat bekend als een relatief veilige peeling: de kans op pigmentvlekken is vrij klein, ook bij mensen met een donkere huidskleur.

 

 

 

Om de kans op pigmentvlekken te verkleinen, is het belangrijk om gedurende de periode van behandelingen zonnebrandcrème te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings