Trichloorazijnzuur Peelings

De TCA peeling is een intensievere peeling dan de glycolzuur peeling om oppervlakkige lijntjes te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Een TCA peeling van het gezicht geeft een sterk verjongend effect. Wanneer de huid onregelmatig van structuur (door bijvoorbeeld acnélittekens) is en oneffen oogt, kan een TCA peeling uitgevoerd worden. Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof maakt de 'watermantel' van de eiwitten van de huid kapot. Daardoor slaan de eiwitten neer en gaat de cel dood. Door de oppervlakkige huidlagen op die manier te laten afsterven, wordt de huid gedwongen een nieuwe huidlaag aan te maken. Deze vormt zicht onder de 'dode huidlagen. Als de huidlagen afgestoten worden, is er daaronder een nieuwe huid met betere structuur en egalere pigmentatie gevormd.

 

 

Trichloorazijnzuur Peelings

 

 

 

 

 

Een TCA peeling maakt de huid duidelijk egaler, maar helpt minder tegen huidverslapping. Een TCA peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals.

 

 

 

Trichloorazijnzuur peelings zijn iets diepere peelings. Ze geven een mooiere, frissere en egalere teint aan de huid. Ze worden gebruikt voor de behandeling van bruine vlekken en fijne huidrimpels. De sterkte van de peeling wordt aangepast aan de huiddikte. Na een trichloorazijnzuur peeling gaat de huid een tweetal dagen later afschilferen onder de vorm van kleine loskomende velletjes. De huid gaat zich namelijk hernieuwen door de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. De behandeling werkt dus huidverjongend.

 

 

 

 

 

 

 

Trichloorazijnzuur Peeling 15% (TCA Peeling)

 

Trichloorazijnzuur Peeling 15

 

 

 

 

 

De effecten van de TCA Peeling zijn:

 

 

Frissere en jongere uitstraling van de huid

Verbetering van de conditie van de huid

Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën

Verminderen van fijne lijntjes en rimpels

Verminderen van pigmentvlekken

 

 

 

 

 

Het resultaat van een TCA peeling

 

 

 

 

Wat is een Trichloorazijnzuurpeeling

 

 

 

 

 

 

De effecten van een TCA peeling zijn vergelijkbaar met die van een (micro)dermabrasie en een lichte laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht, alsmede de kleur van de huid meer egaal gemaakt.

 

 

Een TCA peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid blijft langer mooi en egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling. De eerste dagen na de behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer vier dagen gaat de huid als het ware vervellen. De dode huidcellen laten dan langzaam los. Belangrijk is dat u aan deze ‘korstjes en velletjes’ niet trekt. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats. Een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. De huid is nog wel kwetsbaar. Er wordt dan ook dringend geadviseerd niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor(SPF 30-50) te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen. Na ongeveer 4 weken is het definitieve resultaat zichtbaar.  Voor een optimaal effect moet de behandeling soms één of twee maal herhaald worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings