Fruitzuurpeeling

Na het 30e levensjaar wordt het lastig om dode huidcellen kwijt te raken. De huid wordt dof, grauw en schilferig. Fijne lijntjes worden zichtbaar, onzuiverheden kunnen toenemen. Een chemische peeling kan daarvoor een oplossing bieden. Een cocktail van zuren lost de structuur (tussencelstof) op waarmee de huidcellen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor komen de cellen los te liggen en afhankelijk van de concentratie van de fruitzuren worden meer of minder cellen verwijderd. De huid krijgt een sterke stimulans om nieuwe cellen aan te maken. De huid gaat dan meer vocht absorberen en de huidelasticiteit wordt verbeterd. De huid krijgt een fris, egaal aanzien.

 

 

 

 

 

fruitzuurpeeling thuis 3

 

 

 

 

 

Een chemische peeling bestaat uit: BHA (Beta-Hydroxyzuren/ Salicylzuur) Deze gaat diep in de porien en lost vetten op. Salicylzuur is afkomstig van de schors van wilgen en is met name voor de vette, onreine huid geschikt. Het lost de vetten in de poriën op en maakt de hoornlaag dunner. AHA (Alfa Hydroxy Acid) Gaat diep in de huid, stimuleert de vorming van collageen, elastine en vermindert pigmentvlekken.

 

 

 

Alpha Hydroxy Acid’s, of AHA’s, worden ook wel fruitzuren genoemd. AHA’s verbeteren en verzorgen de huid op basis van 2 principes:

 

 

Exfoliatie; AHA’s exfoliёren de huid en zorgen ervoor dat het natuurlijk exfoliatie proces weer op het juiste niveau komt waardoor fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie zichtbaar verminderen en de huid weer een gezonde glans krijgt.

 

 

Hydratatie; AHA’s zijn goede moisturizers. AHA’s hydrateren de huid door de huidcellen signalen te geven om het natuurlijke proces van vochtbinding vanuit de cel, het hyaluronzuur, te stimuleren. Hyaluronzuur is van essentieёl belang voor het ontwikkelen en behouden van een gezonde huid en heeft het vermogen om duizenden malen zijn moleculaire gewicht in vocht vast te houden. AHA’s hydrateren de huid dus van binnenuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur 70% Fruitzuur Peeling

Glycolzuur 70 Fruitzuur Peeling

 

 

 

 

 

Fruitzuren van vruchten: Glycolzuur, afkomstig van suikerriet, heeft kleine moleculen en gaat zeer diep in de huid. Vanaf een percentage van meer dan 15% stimuleert het de vorming van collageen en vermindert het pigmentvlekken. Lacticzuur, afkomstig van melk, gaat met name pigmentvorming tegen. Citriczuur, een sterke antioxidant.

 

 

 

 

 

Voor welk huidprobleem geschikt

 

 

 

 

 

Een fruitzuur peeling is geschikt voor gezicht en lichaam. De behandeling is pijnloos en geschikt voor elk huidtype, voor zowel man als vrouw. De behandeling kan ingezet worden bij veel soorten huidproblemen t.w.; grove poriёn en fijne lijntjes, verouderde en/of zonbeschadigde huid, (volwassen) acné, verlies van elasticiteit, verhoorning van de huid, onregelmatigheden en huidverkleuringen van de huid, maar ook om uw huid weer een frisse uitstraling te geven.

 

 

 

 

 

Hoeveel behandelingen

 

 

 

 

 

Een fruitzuur behandeling kan als losse behandeling of in kuurverband.

 

 

 

 

 

fruitzuurpeeling thuis

 

fruitzuurpeeling thuis 1 

 

 

 

 

 

 

Voor een optimaal resultaat wordt de fruitzuur peeling een aantal malen herhaald. Gemiddeld 6 à 8 behandelingen, 1x per 7 à 14 dagen. Vaak al direct na de eerste behandeling zult u verbetering van de huidstructuur bemerken. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden zonder probleem hervatten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings